Първо в Lupa.bg: И синът на Васил Божков напусна България

Актуални новини
12:45 - 30 Януари 2020
149270
Първо в Lupa.bg: И синът на Васил Божков напусна България

Синът на обявения за издирване от Интерпол Васил Божков – Антон, също е напуснал внезапно България, научи Lupa.bg. Според наш източник наследникът на хазартния бос е отпътувал за Гърция в понеделник следобед, два дни преди акцията на МВР срещу офисите и имотите на баща му.

Антон няма отношение към хазартния бизнес на баща си Васил. Той е женен за Ива Софиянска, дъщерята на бившия кмет на София Стефан Софиянски. Двамата имат две деца – 6-годишната Мая и 3-годишния Васил. Приближени до Божков –джуниър коментираха, че той е напуснал страната, за да не бъде задържан „по грешка”.

Антон Божков със съпругата си Ива Софиянска

Днес сутринта Васил Божков обяви в интервю пред Би Ти Ви, че и съпругата му Елена Динева е арестувана и изрази съмнения за своята безопасност. Същевременно акцията срещу бизнеса му продължава, като днес ченгета нахлуха в сградата на фондацията му „Тракия”, където не съхранява безценната антична колекция на хазартния бос. Lupa.bg още вчера обяви, че предстои антимафиотите да изземат античните съкровища на Божков. Колекцията на най-богатия българин бе узаконена преди повече от 10 години, а най-ценните експонати даже бяха изложени в сградата на Европейския съюз в Брюксел през 2006 г.

На водещата снимка: Баща и син Божкови на мач на ЦСКА. Между тях е бившия зам.-шеф на МВР Камен Пенков