Първо в Lupa.bg: Инфаркт убил проф. Вучков за часове

Новини
23:22 - 22 Септември 2019
23351
Първо в Lupa.bg: Инфаркт убил проф. Вучков за часове

Инфаркт е причината за внезапната смърт на проф. Юлиан Вучков, научи Lupa.bg от близките му. Както сайтът ни съобщи, той почина късно тази вечер във Военна болница, където е приет по спешност.

По обяд днес на Юлиан му е прилошало и той е повикал в дома си близък приятел, който в последната година се грижел за него. Човекът видял, че професорът е зле, има силна болка в гърдите и не може да помръдне. Веднага предположил, че е получил инфаркт, и се обадил на екип от Военномедицинска академия. От години колоритният професор поддържаше здравето си в елитната болница.

Повиканият екип на ВМА установил инфаркта и настоял професорът незабавно да бъде приет за болнично лечение. Опърничавият Юлиан Вучков обаче категорично отказал да отиде с тях в болницата и твърдял, че е невъзможно да е получил инфаркт, тъй като имал здраво сърце и си мерил редовно кръвното - било "като на космонавт". Дали са му нитроглицерин.

Малко по-късно състоянието му се влошило критично. Отново бил повикан екип, а Юлиан вече бил безконтактен. Този път откарали Вучков в болницата, а малко по-късно той починал в реанимацията.

От ВМА потвърдиха пред Lupa.bg че Юлиан Вучков е починал около 22 часа тази вечер, но отказаха подробности пред медиите.

Проф. Юлиан Вучков на леглото в дома си, където се подготвяше за предаването си