Първо в Lupa.bg: Интерпол още дири Ветко и Маринела

Бегълците вече са в испански арест, но световната полиция продължава издирването

През ключалката
14:15 - 13 Април 2019
3408
Първо в Lupa.bg: Интерпол още дири Ветко и Маринела

Интерпол продължава да издирва милионерите Ветко и Маринела Арабаджиеви, видя репортер на Lupa.bg в страницата на световната полицейска организация.

Въпреки че на 7 март Вълчо, каквото е истинското име на милионера, и жена му Маринела бяха сгащен в къщата на Георги Семерджиев – Жоро Шопа в испанското курортно градче Кабрера де мар, което се намира близо до Барселона, Интерпол все още не ги е свалила от списъка с издирани по цял свят престъпници и все така дири бетълците с червена бюлетина.

Ветко и Маринела са обвинение в пране на пари и данъчни измами, както и в участие в организирана престъпна група.

Доскорошните баровци в момента се намират в затвор на около 100 км северно от Мадрид, където държат терористи и членове на организираната престъпност.

Занданът представлява предварителен арест за лица, подсъдни на Националния съд в Мадрид, който е подобен на нашия специализиран съд. Хотелиерите са в отделни сектори на затвора и нямат никаква връзка помежду си, написа „Телеграф”, като се позова на свой информатор.

„По принцип свиждания в предварителния арест в Мадрид се допускат само в редки изключения и задължително са с адвокат и с представители на съда”, обяснява източникът. Милионерите категорично са отказали доброволно да бъдат екстрадирани в България и са предпочели условията в испанския арест. Делото им е било разгледано от съда в зала с бронирани стъкла и врати, а външни лица, които да наблюдават процеса, не са допуснати.

Сред другите „клиенти“ на Интерпол са обичайните заподозрени Пламен Галев и Ангел Христов - Братя Галеви, Евелин Банев - Брендо, Цветан Василев - Мустака и т.н.