Първо в Lupa.bg: Ивайло Петев се завръща в Лудогорец!

Футболистите на разградчани играят срещу настоящия треньор Анте Шимунджа

Спорт
12:37 - 06 Март 2023
5465
Първо в Lupa.bg: Ивайло Петев се завръща в Лудогорец!

Треньорската рокада в Лудогорец е много близо - Ивайло Петев се завръща съвсем скоро, научи Lupa.bg. След снощния крах на шампионите у дома срещу Пирин (0:1) настоящият наставник Анте Шимунджа вече е пътник. Със загубата разградчани вече се отдалечиха на 4 точки от лидера ЦСКА и детронирането им от българския футболен трон става все по-близо.

Очаква се в новия екип на Петев да бъде и бившият ас и капитан на Лудогорец - Марселиньо, който по време на престоя си при "зелено-белите" получаваше заплата по 70 000 евро на месец.

Бившият национален селекционер на България, който за последно водеше Босна и Херцеговина, водеше лудогорци три сезона, като в два от тях ги направи шампиони и спечели Купата и Суперкупата на страната. Всъщност, той записва със златни букви името си в историята на разградския футбол, извеждайки тима до първата от 11-те поредни титли.

След това опита късмета си в Левски, но още на първата пресконференция на "Герена" беше съблечен от ултраси на сините, и то пред погледа на Наско Сираков. Това накара Петев, който е родом от Ловеч и е един от любимците на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, да напусне много бързо преди още да е извел левскарите на тренировка.

След това Ивайло Петев потърси реализация в чужбина, водейки последователно АЕЛ Лимасол, Динамо Загреб, Олония Никозия, Ал Кадисия, Ягелония Бялисток и Босна и Херцеговина. Между престоя му в АОЕЛ и Динамо Загреб той беше начело на националния отбор на България, но без особен успех.

Малко по-късно след загубата от Пирин снощи Анте Шимунджа успя да промълви единствено: "Искам да се извиня на медиите, че не говорих след мача. Бях много разочарован. Поемам цялата отговорност, футболистите не са виновни. Ще приема каквото реши клубът".

Lupa.bg научи, че болшинството от футболистите не харесват словенския наставник и в последните срещи играли симулативно, само и само да го разкарат. През това време Лудогорец се мъчеше при своите победи, а чашата преляла след равенството на "Герена" (0:0) с Левски. Разбира се, черешката на тортата е поражението от Пирин насред Разград, което вбесило собственика Кирил Домусчиев, който привикал Шимунджа на спешна среща, за да му обяви новината, която ще бъде потвърдена съвсем скоро - нов треньор.

Под ръководството на Шимунджа Лудогорец стигна в груповата фаза на Лига Европа, а и игра напролет в елиминациите на Лигата на конференциите. Отпадна от Андерлехт след дузпи преди 10 дни, а стартът на пролетния полусезон е колеблив и на родната сцена - трудни победи с по 2:1 над Спартак (Вн) и Славия, реми с Левски (0:0) и поражението от закъсалия на дъното Пирин с 0:1 на свой терен. Шампионите изостават с 4 точки зад ЦСКА в битката за титлата.

От няколко дни името на Ивайло Петев не престава да се чува все по-често в Разград и това не е изненада. Слуховете гласят, че бившият национален селекционер е наел фирма, която да освежи апартамента му в града.