Първо в Lupa.bg: Иван Универсалния дал Борисов на службите

Актуални новини
13:09 - 14 Юли 2021 (обновена)
23555
Първо в Lupa.bg: Иван Универсалния дал Борисов на службите

Издирваният от Интерпол Иван Танев – Универсалния е пуснал сигнал срещу бившия премиер Бойко Борисов за заплаха за убийство, научи сензационно Lupa.bg от свои източници в МВР.

Универсалния твърдял пред униформените от сектор „Убийства“, че през 2010 г. е получил смъртна заплаха от бившия министър-председател. Сигналът за това обаче не е подал веднага, а чак сега – след 11 години. При това не го е занесъл лично, а го е пуснал чрез интернет.

„Достоверността на сигнала не е проверена. От името на Танев може да се представи всеки. Освен това не е проверен и IP адреса, откъдето е изпратено съобщението. Това е трябвало да бъде направено, за да може да се установи местонахождението му, тъй като е издирван от Интерпол. Нищо от това не е свършено“, твърдят нашите източници.

Не е тайна, че Иван Универсалния има зъб на Борисов, тъй като по негово време той бе закопчан. Възможно е сега да се възползва от политическата ситуация у нас и да иска да се прибере. Най-вероятно му е обещано да бъде прекратено разследването срещу него, ако помогне лидерът на ГЕРБ да се сдобие с обвинение.  

Иван Танев е търсен от края на 2012 г. като лидер на престъпна група, източвала данъци. Според спецпрокуратурата Танев е бил комбина със сочената за дедесарка и негова дясна ръка Мила Георгиева. Мила бе обвинена като тартор на група за мокри поръчки, но след като доказателства за тях не бяха открити, останаха само обвинения за наркотици.

Веднага след като бандата бе ударена при акция "Универсалните", стана ясно, че Иван по прякор Дебелия не е в България. Появиха се слухове, че той е в Лондон. Според източник на Lupa.bg, от 3 години Универсалния живее в Дубай, а от известно време е и сподвижник на укриващия се там Васил Божков. Напълно възможно е именно Черепа да го е подтикнал към "свидетелството".