Първо в Lupa.bg: Издирван с Васил Божков отиде на мач в Турция

Шефът в „Национална лотария” Димитър Ганев, заради когото пламна хазартната война, е сред търсените от МВР

Новини
04:00 - 31 Януари 2020
11246
Първо в Lupa.bg: Издирван с Васил Божков отиде на мач в Турция

Съдружникът на Васил Божков в „Национална лотария” – Димитър Ганев, е сред издирваните от МВР заедно с най-богатия българин. Името на Ганев все още не е съобщено официално, но сигурен източник ни информира, че той е сред четиримата задочно обвиняеми по „хазартната афера”.

Само преди 2 дни Димитър Ганев изненадващо цъфна в турския курорт Анталия, където футболния тим на „Левски” е на подготвителен лагер. Официалния повод за визитата му бе да гледа приятелския мач на „сините” с арменския „Пюник”, но мнозина предполагат, че съдружникът на Васил Божков си е намерил причина да напусне България само часове преди акцията на МВР да стартира.

Димитър Ганев (вляво) заедно с Васил Божков по време на срещата с феновете на "Левски" миналата седмица. Снимка: Спортал

Димитър Ганев, заедно с по-големия си брат Милен, държат 44% от собствеността на „Национална лотария” чрез фирмата си „ЛотоБГ”. Братята Ганеви движат оперативно най-печелившата лотарийна игра в България и са смятани за гении в областта на хазартния бизнес.

Те управляват и сайтът за спортни залози 7777.bg, който е рекламиран върху екипите на „Левски” от миналото лято. Тогава рекламата на „Ефбет”, собственост на братята Цветомир и Боян Найденови изненадващо бе свалена от сините фланелки, макар да имаше договор с „Левски” за още година. Казват, че този "вътрешно ведомствен" спор е разпалил конфликта между Васил Божков и синовете на дългогодишния му съдружник в „Еврофутбол” Стефан Найденов – Цеката. Малко след рекламната рокада търговския директор в "Левски" Цветан Вълчев бе пребит с железни пръти от маскирани пред ст. "Георги Аспарухов".

Преди повече от месец братя Найденови подадоха сигнали в прокуратурата, Министерството на финансите и няколко посолства за спестени стотици милиони левове такси от „Национална лотария” и така се стигна до акцията срещу Васил Божков.

Димитър Пенев награждава Димитър Ганев на 70-ия юбилей на ЦСКА. Снимка: CSKA.BG

Куриозен момент около Димитър Ганев е факта, че макар да управлява „Левски” като наместник на Васил Божков на „Герена”, босът в „Национална лотария” е страстен запалянко на ЦСКА. До 2018 г. Димитър, заедно с брат си Милен, всеки сезон купуваха целогодишни ВИП карти за ложите на ст. „Българска армия”, за да гледат любимия си ЦСКА.