Първо в Lupa.bg: Изнудват деца да купуват речник

У нас
10:55 - 28 Ноември 2019
4809
Първо в Lupa.bg: Изнудват деца да купуват речник

Родители пропищяха от нагла реклама на речник, който е бил презентиран през учебно време и са въвлечени непълнолетни деца. Майки се оплакаха, че от Британика нагло се опитали да продадат на децата им речник за 60 лева, научи първо Lupa.bg.

Ето оплакването на майките:

Вчера в едно от най-добрите училища на България - Националната природоматематическа гимназия, чиито възпитаници от десетилетия печелят световни състезания по химия, физика, биология, математика, астрофизика, лингвистика, астрономия, информатика, се е състояло представяне („презентация“).

Целият час по английски е бил отделен на показването на речник на английските думи. Представители на организация Британика казали на децата, че речникът струва 90 лева, но понеже са ученици, ще им вземат само 60 лева.

Необходимостта от въпросния речник била обяснена по следния начин накратко:
Образованието в България е лошо, във Великобритания - най-доброто, за да учите във Великобритания необходим ви е английски, за да научите английски качествено, необходим ви е точно този речник.

Публикуваме горното с болка. Боли ни от готовността на училищното ръководство на Националната природоматематическа гимназия (НПМГ) да отдаде ценно учебно време за реклама на търговски продукт и да въвлече в това нашите деца. Боли ни от слепотата на преките отговорници за образованието, недалновидността им. Боли ни, че хората, на които доверяваме децата си, ги тласкат към отвращение от българското, преклонение пред чуждото и бягство далеч от Родината.

Молим ви, уважаеми директори, учители, не се поддавайте на натиска на тези над вас, не се продавайте. Послушайте съвестта си и не позволявайте да се домогват с користни цели до най-ценното - децата ни!