Първо в Lupa.bg: Джейхан Ибрямов арестуван със сак с пари?

Политика
22:09 - 02 Октомври 2024
16116
Първо в Lupa.bg: Джейхан Ибрямов арестуван със сак с пари?

Бившият депутат от ДПС и един от най-верните хора на Ахмед Доган в момента - Джейхан Ибрямов, е бил задържан преди около 2 часа със сак с огромна сума пари, научи сензационно Lupa.bg от свои източници. В сака е имало около 1 милион лева. 

В момента Ибрямов е задържан в дома си в Шумен и полицаи го разпитват защо има такива пари в брой. Провежда се и обиск в жилището. Според източниците на Lupa.bg, сумата е предназначена за предстоящата предизборна кампания на "Алианс за права и свободи“ - новото сдружение на Доган. Смята се, че с нея ще бъдат купувани гласове. През Джейхан Ибрямов минава част от финансирането на кампанията и нелегалните парични потоци, твърди източника на Lupa.bg.

Ибрямов е водач на листата в Шумен. Той е отказал да дава показания и твърди, че присъствието на екипи на ГДНП и КП КОНПИ в дома му е незаконно, тъй като има имунитет. 

По-рано тази вечер неговия съпартиец Илхан Кючюк алармира във Фейсбук: "Нямаме връзкас Джейхан Ибрямов за последните 3 часа. Какво се случва? Отвлечен ли е?".

Името на Ибрямов бе замесено в разследване на ГДБОП и НАП за измами с ДДС при зърнени сделки. На 21 август бе конфискуван и джип на Ибрямов, който му бил даден от фирма, участвала в нанасянето на щети на бюджета в размер на 11 млн. лв. според твърденията на разследващите институции.

Джейхан Ибрямов е бивш председател на младежкото ДПС, неизменен депутат от движението в няколко парламента, женен за секретарката на Ахмед Доган. През юли той бе изключен от парламентарната група на ДПС и зае страната на Доган в конфликта му с Делян Пеевски.

Очаквайте подробности