Първо в Lupa.bg: Джок Полфрийман под прикритие на протест

Политика
17:30 - 25 Октомври 2019
5358
Първо в Lupa.bg: Джок Полфрийман под прикритие на протест

Предсрочно освободеният от затвора австралийски убиец Джок Полфрийман е бил участник в протеста срещу избора на новия главен прокурор Иван Гешев в четвъртък вечерта в София, научи Lupa.bg.

Килърът на 20-годишния Андрей Монов е бил дегизиран с шапка и очила, но е вървял и скандирал срещу Гешев и съдебната система (която го пусна на свобода) от сградата на Народното събрание до Орлов мост, където, за да не се набива на очи, останал за кратко и поел към временния си дом край центъра на София.

От апартамента, който Полфрийман в момента обитава, до окончателното произнасяне на съда дали има право да се върне обратно в родината си, австралиецът продължава ударно да агитира срещу избора на новия обвинител номер 1 от профила си в социалната мрежа фейсбук. От там той призова и президента Румен Радев да не издава указ за назначаването на Гешев.

В обръщението към феновете си убиецът говори за себе си като за част от българския народ, а междувременно даде обширно интервю за австралийския медия, в което отново обяснява, че родината му не го иска и че никой, освен близките и семейството му не са му помогнали, откакто е бил осъден у нас.