Първо в Lupa.bg: Къде са парите? БСП събира дарения за телевизията си (ВИДЕО)

Милион и половина лева потънаха, репортерите и операторите вкупом напускат

Политика
13:35 - 25 Октомври 2019
4415
Първо в Lupa.bg: Къде са парите? БСП събира дарения за телевизията си (ВИДЕО)

Телевизията на БСП събира дарения, за да продължи съществуването си. Редакторите и репортерите на Българска свободна телевизия, която започна да излъчва в началото на година, пуснаха видеоклип в кампания за събиране на средства. От няколко дни в ефира на канала се завъртя тъжното медийно послание, че пари в него няма и че журналистите са принудени да работят без заплащане.

В същото време БСП продължава да харчи малкото си останали хилядарки за предизборната кампания за местния вот, при положение, че медията е пред фалит и че партийна субсидия за левите на практика няма, защото имат да връщат над 4 милиона лева надвзети пари. 

Нинова извади от крупната сума около 1,5 милиона лева, за да ги даде на БСТВ. Явно всичките пари вече са похарчени - за 10 месеца и в касата на партийната медия вече няма и стотинка, а напускането на репортери, редактори и оператори вече е само статистика. Както Lupa.bg вече писа, само за последните 4 месеца от там са си тръгнали над 10 души, при това знакови лица в гилдията, които или вече са си намерили работа другаде, или са се отвратили напълно от средата и са решили да зарежат бранша.

Останалите да пълнят ефира обаче питат - къде са заминали всичките предварително отредени от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова пари.

"Нито камерите ни са най-добрите, нито условията ни на труд в "Орландовци" отговарят на претенциите, заявени към канала в началото, нито заплатите и натовареността ни са адекватни", коментира наскоро един от репортерите на БСТВ пред свой колега от Lupa.bg.

В телевизията реклама почти не се продава, а зрителите според вътрешно пийпълметрично изследване на червените стават все по-малко и по-малко. На фона на западащата телевизия вестник "Дума" продължава да се дотира от партията твърде спорадично и там проблемите със заплати и хонорари съществуват вече няколко години.