Първо в Lupa.bg: Камен Куката пуснат тайно от затвора

Плевенският гангстер, който сам се предаде, лежа само 42 дни

Новини
22:09 - 11 Октомври 2024
18641
Първо в Lupa.bg: Камен Куката пуснат тайно от затвора

Камен Балбузанов-Куката е бил освободен тихомълком от затвора и вече е на свобода, научи Lupa.bg. Въпреки че бе осъден на 4 години пандиз, плевенският гангстер е бил пуснат още на 2 октомври. В момента той се разхожда свободно из града, а миналия уикенд е забелязан в популярно заведение в центъра на София.

Оказва се, че той е бил за решеките само 42 дни. Според съда, по-голямата част от присъдата си Камен Куката е излежал в ареста. Тя се стопява допълнително поради това, че в пандиза е работил. 

В средата на август стана ясно, че подобно на Брендо, Балбузанов се е предал сам в затвора в Плевен, след като бе издирван от април заради присъда на Върховния касационен съд. Тя е за банда за рекет, побои, изнудвания и други. 

Припомняме, че в края на април 2017 г. Куката бе арестуван като лидер на банда за рекет, принуда и палежи, действала в Плевен. Разследващите тогава твърдяха, че сред жертвите било семейството на изчезналия безследно през 2015 г. бизнесмен Йоско Исаев, един от собствениците на "Плевенски хляб".

От семейството потърсили Куката и хората му, за да помогнат в разрешаване на случая. Рекетът започнал след усложняване на отношенията между тях. Според прокуратурата, Куката, който е биве гадже на плеймейтката Златка Райкова, е стоял 4 години в ареста, а делото било висящо във ВКС. Осъден е за изнудване на бизнесмен, който имал надуваем атракцион в един от плевенските паркове.