Първо в Lupa.bg : Катастрофата с Караянчева - пореден гаф на НСО

Само за последната година охранителите направиха два сакатлъка с президентшата Деси Радева

Крими
13:54 - 15 Септември 2019
10565
Първо в Lupa.bg: Катастрофата с Караянчева - пореден гаф на НСО

Заради опит да се направи път на кортежа на НСО, ескортиращ Цвета Караянчева, е станала катастрофата, в която тежко пострада парламентарната шефка, съобщиха очевидци пред Lupa.bg. Жената, която била зад волана на "Ауди А4", искала да се отмести обаче се ударила в банкета, изгубила контрол над немското возило, навлязла в насрещното и се ударила в колата с шефката на парламента. Шофьорът на Караянчева видял ситуацията и извъртял служебната кола така, че да се получи страничен удар, а не челен.

Заради инцидента шефката на парламента е с пукната ключица, а хеликоптер я откара към София. Това далеч не е първи транспортен инцидент с кола на НСО. Само за последната година драмите с кола, возеща първата дама Десислава Радева са две. Първо колата й кара без включени светлини и патрулка ги преследва няколко километра. Заключението на МВР бе, че униформените не са нарушили правилата.

После шофьорът й навлезе в насрещното, а гражданин разпространи кадри във фейсбук акк мъжът спори с катаджия. Бронираният мерцедес на НСО в се е движил обратно на движението по еднопосочната улица "Фритьоф Нансен", за да закара съпругата на президента Румен Радев Десислава до магазин в центъра на София. В крайна сметка шофьорът бе глобен с 30 лв.

Снимка: БТВ Новините