Първо в Lupa.bg: Кокала доразцепва Левски с "тире"

Емил Велев, извел сините до последната им титла преди 11 години, възражда марката "Левски-Спартак"

Спорт
19:33 - 18 Февруари 2020
6784
Първо в Lupa.bg: Кокала доразцепва Левски с "тире"

Няма спокойствие на "Герена"! Напрежението расте с всеки изминал ден, а то е породено от неяснотата за бъдещето на клуба. Феновете правят всичко възможно, за да оцелее клубът на сърцето им, но бъдещето е с тъмни краски. Допълнително масло в огъня наля и треньорът, направил Левски за последно шампион - Емил Велев, с който сините вдигнаха титлата през 2009 година.

Кокала е решен да сложи "тире" на левскарите, които толкова много подиграват за това ЦСКА, а също не искат да се връщат към годините, когато отборът им се казваше Левски-Спартак.

"Не забравяй откъде си тръгнал ти!", е логото на емблемата на фланелката, с която наскоро Велев се похвалил, а в нея са вплетени и буквите ЛС (Левски-Спартак).

Бившият футболист на сините иска да възроди марката, която ще бъде запазена за детската му школа.

Официалното откриване ще е на 3 март от 10:00 часа на комплекс “Мир и дружба” в Студентски град, където бяха известните кортове.

Левски-Спартак бе обединеният клуб, който бе към МВР по време на социализма, след като през 1969 година бяха обединени двата столични слуба. Това име изчезна през 1985 година, след като Левски-Спартак и ЦСКА "Септемврийско знаме" бяха разформировани и впоследствие преименувани на Витоша и Средец.

Емил Велев е втори бивш футболист на Левски, който прави школа с името на клуба в него. Другияг е Станислав Ангелов-Пелето, който тръгна от ЦСКА, а години по-късно направи Левски-Раковски.