Първо в Lupa.bg: Корнелия Нинова се прави на санитарка в "Света Анна"

У нас
19:45 - 01 Декември 2020
16801
Първо в Lupa.bg: Корнелия Нинова се прави на санитарка в "Света Анна"

Корнелия Нинова, която неотдавна преболедува Covid-19, е станала санитарка в болница "Света Анна" в София, научи Lupa.bg от пациенти, които забелязали там соцлидерката.

Самата тя, след като пребори коронавируса и след като лежа няколко дни във ВМА, обяви, че ще стане доброволец в борбата със заразата. Първоначалната информация бе, че Нинова ще помага като санитар във Военномедицинска академия. Тя се лекува четири дни в инфекциозното отделение на болницата и сама поиска да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре. 

По думите на лидерката на Столетницата медиците на първа линия били на предела на силите си. "Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашият алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност", заяви Нинова в тв интервю.

По информация на Lupa.bg обаче, шефът на ВМА генерал професор Венцислав Мутафчийски категорично се противопоставил на желанието на Нинова да помага в болницата, защото се опасявал, че соцшефката ще използва името на лечебното заведение за собствен пиар. Като официален мотив за отказа той изтъкнал, че армията е деполитизирана и ВМА, където се лекуват военни, не трябвало да се превръща в арена на партиен пиар. 

Нинова все още не е пуснала снимки от новата си временна месторабота, както обикновено прави, но пациенти, които са я разпознали макар и с маска и защитно облекло, разказаха, че тя използвала цялата ситуация по-скоро да си прави пиар в Окръжна болница, отколкото наистина да върши нещо полезно. Социалисти смятат, че по-добре е доброволческата дейност на Корнелия Нинова да не бъде показна, защото така наистина ще докаже, че го прави заради хората, а не заради себе си. Потресени хора с леви убеждения и досега не могат да приемат как лидерката на БСП пусна своя снимка как е приклекнала на гроба на Стефан Данаилов, почитайки го през лятото по повод половин година от смъртта му. 

Факт е, че всички лекари депутати от БСП станаха доброволци в ковид отделения и отидоха в различни болници в страната, където няма лекари и медицински сестри, за да помагат на първа линия. 

В болница "Света Анна" като анестезиолог работи бившият здравен министър и настоящ лидер на Консервативно обединение на десницата (КОД) д-р Петър Москов. По време на първата вълна на коронавируса той, влизайки в полемика с президента Румен Радев, го призова да дойде в "Света Анна" и да се самозарази доброволно с COVID-19. Репликата на д-р Москов бе реакция срещу иронично изказване на държавния глава за въвеждането на извънредно положение през пролетта.

По-рано днес пък известният пиар експерт и художник Валентин Иванов-Кардамски публикува любопитен пост във фейсбук, без да назовава имена.

"Обръщам внимание на директора на голяма болница в София, че една доброволка за санитарка е видяна от десетки граждани и персонал да злоупотребява системно с употребата на кафе още от първия си работен ден! Като изключим, че разваля дисциплината, защото пренебрегва трудовите си задължения, сериозно съм загрижен за здравето й. И тъй като поведението й в болничното заведение започва да прави изключително лошо впечатление на обществеността, много моля санитарката да спести срама на членовете на цяла една партия! По-деликатно не мога да го кажа! Благодаря!", написа Кардамски.