Първо в Lupa.bg: Кристали изпържиха мозъка на културиста, подлудил Русе (видео)

Иван Иванов се мятал върху колите на пътя Цар Калоян-Русе, от 9 години се тъпче с анаболи

Общество
18:52 - 29 Май 2023
24379
Първо в Lupa.bg: Кристали изпържиха мозъка на културиста, подлудил Русе (видео)

Иван Иванов се казва културиста, който бе арестуван днес в центъра на Русе от дузина полицаи, след като буйства полугол в шадравана. 33-годишният мъж имал проблеми с наркотиците от около 2 години, научи Lupa.bg. Местните хора разкриват, че той редовно злоупотребявал с модерната дрога кристали, която направо "изпържила мозъка му". Затова и започнал да се държи неадекватно.

Смята се, че Иван Иванов е човека, скачал върху коли на пътя Цар Калоян-Русе. Тогава той не бе идентифициран от полицията. Сам обаче се хвалил с "геройството" си.

"Ванката е добро момче, но кристалите му разказаха играта. Той има нужда от помощ, състоянието му определено не е добро. Иначе от 9-10 години редовно взима анаболи, за да поддържа формата си. Най-вероятно кристалите, в комбинация с химията, която взима като културист, му влияят зле и се получава някаква взривоопасна комбинация", коментират пред Lupa.bg от фитнес залата, в която тренира от години.

Очевидци разказаха, че малко преди 15 часа днес 33-годишният мъж се е държал неадекватно в района на общината, като е започнал да вади и хвърля знамена. След това е скочил в шадравана, разкъсал е тениската си и е продължил да буйства. Междувременно е бил подаден сигнал на тел.112 и са изпратени служители на реда.

След опити да бъде успокоен, се е наложило да бъдат извикан и отрядът за  бързо реагиране, който го е обезвредил със специализирани средства – електрошок, и сила. Мъжът е откаран с линейка за преглед, след като му е дадено успокоително. "Милост, милост!", крещеше той по време на задържането си, става ясно от заснетото видео. От записа е видно, че полицаите го наричат свойски "Ванка", което ще рече, че го познават добре - най-вероятно от други негови изцепки.

Все още не е ясно под въздействието на какви наркотици е бил и дали има реално отключен психичен проблем. Иаван Иванов бе откаран с линейка от полицаите, настанен е в Центъра за психично здраве.

 Вижте видео от задържането на културиста в шадравана: