Първо в Lupa.bg: Крива плочка на тротоар и "щадяща" операция убиха Кирил Маричков

Строшени гръбначни прешлени предизвикаха фаталното падане на рок динозавъра

Шоу
20:01 - 11 Октомври 2024
24019
Първо в Lupa.bg: Крива плочка на тротоар и "щадяща" операция убиха Кирил Маричков

Култовият музикант Кирил Маричков си отиде нелепо две седмици преди да навърши 80 г. и то броени дни, след като сам се похвали, че е в отлична форма след над два месеца рехабилитация и операция на гръбнака. Трагедията, казано по-профански, се "печеше" от известно време, тъй като фронтменът на "Щурците" пада не за първи път. Сега това се оказа фатално.

Маричков претърпя тежък инцидент на улицата, довел до счупване на няколко гръбначни прешлена и хирургична намеса. Сакатлъкът се случил по Гергьовден след проливен дъжд на един от "прекрасните български булеварди" по думите на Кирчо, малко преди заминаването му на турне в САЩ с "Фондацията". Музикантът се спъва в стърчаща плочка на тротоар и пада.

"Проснах се с цялата си тежест, което допълнително усложни положението с кръста ми и възпали и хернията. Много неприятна работа", тюхка се Маричков.

Заради непоносимите болки големият музикант не успя да завърши американския гастрол и се върна в родината. На концерт на "Фондацията" пък в Античния театър в Пловдив в началото на лятото го замести неговият колега и приятел Валди Тотев.

На рентгеновата снимка, направена в България, "белите престилки" установили травмата в гръбначния стълб на певеца и го слагат на операционната маса.

"Направиха ми операция. Използваха лапароскопски метод - тоест без рязане. Докато лекарите гледат на екран къде са счупванията по прешлените, с игли попълниха процепите, като използваха медицински цимент. Затова и доста време много ме боля, но сега вече се стабилизирах", споделя Маричков.

Фронтменът на "Щурците" не крие, че след падането е станал "малко фаталист". "Много нещастия се случват в света, но здравето е най-важно", убеден е любимецът на няколко поколения нашенци. За съжаление предчувствието му се оказа вярно и след падане на концерт тази вечер в село Селановци Маричков напусна този свят.

Да му кажем сбогом с великото парче на "Щурците" - "Не умирай". Съболезнования на семейството и хилядите почитатели на големия музикант.