Първо в Lupa.bg: Кризата в Перник скара Корнелия Нинова с кмета Владимиров

Политика
13:46 - 06 Януари 2020
3471
Първо в Lupa.bg: Кризата в Перник скара Корнелия Нинова с кмета Владимиров

Водната криза в Перник скара лидера на БСП Корнелия Нинова и избрания от левицата кмет Станислав Владимиров. След като главният прокурор Иван Гешев тази сутрин отказа да приеме шефката на бесепарите на поисканата от нея среща, това стори и градоначалникът на миньорския град. По информация на местните медии, той е решил да не се види с нея, защото не искал безводието да се политизира и кризата да се яхва от политиците. Това била причината и да не иска да се се види с представители на ГЕРБ, а и с някои депутати от патриотичните формации. 

Попитана защо на пресконференцията й, дадена в Перник, не присъства и Владимиров и има ли разграничаване в позициите на двамата бесепари за решаването на проблема с източения язовир "Студена" и очертаващия се все по-строг режим на водата в Перник, тя бе категорична, че няма спорове. "Предишната среща се проведе в Общината, в присъствието на кмета. Станислав е един от младите кадри на БСП и той се реализира, но той е кмет на всички, но в момента нашата среща е в централата на БСП с наши партийни кадри", уточни лидерът на Столетницата. Няколко пъти по време на брифинга обаче тя заяви, че проблемът не бил вече само на Перник или само на БСП, а бил национален. Затова и настоявала да се види с главния прокурор. "Негов избор и преценка е с кого да се среща или не", каза Нинова и съобщи, че всички подготвени въпроси към обвинител номер 1 в пропадналото им рандеву за Перник е събрала в писмена форма и очаква отговори, които да предостави на обществеността. 

В писмо до Гешев тя го пита дали са образувани досъдебни производства за кризата в Перник, срещу кои длъжностни лица са насочени те и на базата на кои членове от Наказателния кодекс. Нинова настоява да се знае и дали се води разследване за ремонта на стената на язовир "Студена". И обяви още, че искала от главния прокурор и отговор на въпросите за вноса, преработката и изгарянето на отпадъците от Италия у нас.