Първо в Lupa.bg: Легендата Ласка Минчева се бори за живота си

Култура
15:05 - 04 Септември 2019
12918
Първо в Lupa.bg: Легендата Ласка Минчева се бори за живота си

Популярната режисьорка от БНТ Ласка Минчева, нашумяла с работата си по новогодишните тв програми, "Мелодия на годината" и "Златният Орфей", се бори за живота си в бургаска болница, пише в новия си брой, който е на пазара от днес, в. "Уикенд".

Според седмичника легендата е получила инсулт в събота, 30 август. Тя е намерила сили да се обади на 112 и веднага е била транспортирана в болницата. 76-годишната Ласка е стабилизирана, но говори бавно и трудно, защото устата й е скована. Лекарите трудно овладяват кръвното й налягане, което скача до 160 на 220. Режисьорката е незряща, тъй като вследствие на прогресивен диабет и дългогодишна работа с пушеци покрай новогодишните и развлекателните тв програми, е загубила 90% от зрението си.

Лекарите не дават прогнози колко месеци или години ще продължи възстановяването й. При всички случаи ще има нужда от денонощни медицински и санитарни грижи.

Бившите колеги на Ласка Минчева от телевизията са се заели със създаването на организационен комитет и акция за набиране на средства в помощ на ветеранката. Координатор е известният варненски шоумен и тв водещ Иван Иванов – Дядо.

Lupa.bg публикува и банковата сметка на името на заслужилата тв деятелка Ласка Минчева.

ДСК - Ласка Минчева

IBAN: BG56STSA93000001583965

BIC: STSABGSF