Първо в Lupa.bg: Маринела Арабаджиева кацна с час закъснение

Милионерката за първи път не лети в бизнес класа, от летището я откараха към следствения арест

Крими
17:13 - 30 Май 2019
5097
Първо в Lupa.bg: Маринела Арабаджиева кацна с час закъснение

Маринела Арабаджиева кацна на летище София с близо час закъснение от испанската столица Мадрид. Съпругата на обвинения за пране на пари бизнесмен Ветко Арабаджиев бе екстрадирана в България по искане на нашите власти за участие в организирана престъпна група. Самолетът кацна в 17,12 часа. Милионерката не е пътувала в бизнес класа, а като редовен пътник, само че с поставени белезници на китката, научи Lupa.bg.

От летище София Арабаджиева ще бъде качена в кола на съдебна охрана и откарана в следствен арест, където разследващи ще я запознаят с обвиненията, които са й повдигнати. В следващите часове спецпрокуратурата ще поиска и постоянен арест от съда за скандалната бизнесдама. 

Испанските власти връщат Арабаджиева в България 25 дни след съпруга й. Двамата бяха задържани в Барселона след няколкомесечно издирване с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Семейството, заедно със сина им Вълчо, е обвинено за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.

Очаквайте подробности!