Първо в Lupa.bg: Мартин Нотариуса с имоти за милиони в Гърция, Дубай и Испания

Застреляният аферист шофирал цивилни полицейски автомобили със затъмнени стъкла

Новини
15:23 - 02 Февруари 2024
36938
Първо в Lupa.bg: Мартин Нотариуса с имоти за милиони в Гърция, Дубай и Испания

Застреляният на 31 януари пред дома си в частния жилищен комплекс „Глория Палас“ Мартин Божанов – Нотариуса се оказа собственик на луксозни имоти за няколко милиона евро в Гърция, Дубай и Испания, научи Lupa.bg от свой източник в МВР.

Документи и нотариални актове за имотите, притежавани в чужбина от 51-годишния брокер на влияние в съдебната система, са били открити от разследващи полицаи при извършването на серия от обиски в София и в провинцията през отминалото денонощие. Някои от имотите в чужбина са се водили собственост на приближени до Мартин Божанов лица, като според непотвърдена информация става въпрос за бившата му съпруга Адриана и за негови родственици.

Мартин Нотариуса е притежавал апартамент в Дубай, както и имоти в Гърция и испанския топкурорт Марбея.

Мартин Нотариуса притежава къща и два апартамента на втори ръкав на Халкидики в Гърция, както и апартаменти в Дубай и в испанския курорт Марбея. Според грубата оценка имотите са на обща стойност над 6 млн. евро. Придобиването им, както и произхода на средствата, ще бъдат проверявани допълнително, твърдят от прокуратурата. До този момент не е обявено официално колко и на каква стойност са имотите на Мартин Божинов в България, но неофициално се твърди, че той е притежавал над 20 имота у нас.

Същевременно познати на Мартин Нотариуса разказаха, че през последните няколко месеца преди да бъде убит, той се е придвижвал в компанията на двама въоръжени охранители. По време на убийството на Божанов гардовете не са били с него.

Друг скандален детайл около застреляния от наемен убиец Мартин Божанов е, че той е шофирал служебни „цивилни“ автомобили на МВР със затъмнени стъкла, като е ползвал возила на Националното следствие, СДВР, ГДБОП, „Икономическа полиция“ и Военно-окръжната прокуратура.