Първо в Lupa.bg: Мъжът на Славена Вътова загуби апартамент за $3 млн. в сграда на Доналд Тръмп

Топ
12:45 - 12 Юли 2019
82044
Първо в Lupa.bg: Мъжът на Славена Вътова загуби апартамент за $3 млн. в сграда на Доналд Тръмп

Мъжът на „Мис България” 2006 Славена Вътова бе ударен жестоко от съд в Ню Йорк, САЩ. Топброкерът Юлиян Цолов, добил международна известност като Вълка от Уолстрийт, е загубил уникален апартамент от 270 кв. м в 58-етажния небостъргач Trump Tower в Голямата ябълка, построен от американския президент Доналд Тръмп, научи ексклузивно Lupa.bg от близки до финансиста.

Историята около дизайнерското жилище за 3 000 000 долара на Юлиян Цолов в 202-метровото здание, разположено на Петото авеню №225 и пресечката с 56-та улица в Манхатън, Ню Йорк, е повече от интересна. Когато българинът, обвинен и осъден за машинации с финансови инструменти за над 1 млрд. долара, излежава 4-годишната си присъда в края на 2013-а година и се връща у нас, решава чрез адвокатска кантора да си поиска обратно конфискуваното жилище.

САЩ секвестират общо 3 апартамента на Цолов. Брокерът няма претенции към два от тях, но третият – въпросният супер луксозен дом в сградата на Доналд Тръмп, завършена през 1983-а година, настоява да получи обратно.

Кантората води дългогодишна съдебна битка с щатските власти, като опитва да докаже, че имотът е закупен от Юлиян Цолов с коректно получен бонус от US банката „Морган Стенли” в размер на 4,45 млн. долара през септември 2007-а, където започва работа дни, след като доброволно напуска клона на една от най-големите швейцарски банки - „Креди Сюис”.

Наскоро обаче съдът в Ню Йорк е решил, че българинът няма право да си върне жилището, което е препродадено през ноември 2011 г. за 2 926 195 долара по поръчка на служба „Маршал” към американското Министерство на правосъдието.

Според „Уолстрийт джърнал” подобни бонуси, давани на брокерите, обикновено са двойно по-големи от прихода, който са генерирали.

Даването на такива суми на брокерите е обичайна практика за привличането на млади и надеждни кадри. Това обикновено се прави под условия, едно от които най-често е оставането на работа за определен брой години.