Първо в Lupa.bg: Медсестри станаха чистачки в Карлово

У нас
13:46 - 25 Март 2020
13882
Първо в Lupa.bg: Медсестри станаха чистачки в Карлово

Медсестрите в училищата и детските градини, които не са на работа заради коронавируса, мият улиците на Карлово. Те са принудени да хигиенизират града, въпреки че са в отпуск, научи Lupa.bg от техни колеги. 

Здравните работници са били накарани да си вземат отпуск. За да не бездействат обаче, кметът на града Емил Кабаиванов ги е упълномощил да лъскат тротоарите около общината.  Те не са искали да му откажат от страх да не останат без работа след приключване на извънредното положение.

„Кметът не ги е заплашвал, те са можели да му откажат. Явно няма достатъчно чистачи в града или пък г-н Кабаиванов е преценил, че дезинфектирането ще е по-качествено, ако е извършено от здравни работници”, смятат нашите източници, пожелали анонимност.

За разлика от медсестрите в училищата и детските градини тези в карловската болница „Д-р Кирил Попов” използват всеки удобен случаи да покажат, че не са съгласни с редица неща. Последната им проява на недоволство бе на 6 март - непосредствено преди обявяването на извънредното положение. Тогава здравните работнички се присъединиха към колегите си в София, които се борят за по-високо заплащане и по-добри условия на труд.