Първо в Lupa.bg: Мегаскандал: Нинова отстрелва Станишев, Дърева и Дъбов?

Няма да има опозиция, която да оспори желаната от шефката на БСП бъдеща коалиция с ГЕРБ, твърдят опозиционери

Политика
14:20 - 11 Януари 2021
8721
Първо в Lupa.bg: Мегаскандал: Нинова отстрелва Станишев, Дърева и Дъбов?

Нов "черен" списък с имена на партийни врагове се е пръкнал в централата на БСП. За отстраняване председателката на левицата Корнелия Нинова е нарочила куп лица, а по информация на Lupa.bg от няколко независими източници, сред тях са и знакови фигури като лидера на ПЕС Сергей Станишев, журналиста и анализатор Велислава Дърева и бившия оргсекретар и сочен за сив кардинал Димитър Дъбов. Та бил и новият областен председател на видинските структури - Димитър Велков. Новината идва на фона на броженията срещу Нинова след оттрелването на пловдивския социалист Георги Гергов не просто от състава на пленума, а от самата партия. 

Нашите информатори са категорични, че той ще търси правата си по съдебен ред. Не е ясно как Нинова може да предприеме атака срещу останалите висши социалисти, при положение, че част от тях не намериха място в новия Национален съвет и могат по устав да бъдат изключени от първичните си общопартийни организации, а не от "Позитано" 20.  

Има данни и че не е изключено да става въпрос за нарочна провокация. Опозиционерите на ръководството обаче са категорични - Корнелия Нинова кара партията не просто към разпад и към мракобесие в стил 70-те години на миналия век, а към международна делегитимация. И припомнят тайните списъци на Политбюро отпреди 10 ноември 1989 г., в които за врагове на партията са били обявявани личности като Петър Дертлиев, Стефан Продев, Чавдар Кюранов, Атанас Москов и... Велислава Дърева. Ако новият "черен" дневник се реализира, се очаква масов отлив, а дори има прогнози и че това би ознаменувало служебна победа на ГЕРБ над БСП. 

"Всичко е толкова прозрачно - всъщност Нинова си е наумила бъдещата коалиция с настоящите управляващи и целта на всичките й вътрешнопартийни действия е ясна - да отстрани критиците си, за д няма кой да се противопостави на съюза с ГЕРБ след изборите", убедени си социалистите, нарочени за червен картон. А освен това са на мнение, че председателката на "Позитано" се стреми паралелно с намеренията си за създаване на общ фронт с Бойко Борисов, да замаже и войната, която инициира с президента Румен Радев. 

Снимки: Агнес Методиева