Първо в Lupa.bg: Милионер отвлечен за откуп?

Актуални новини
17:30 - 24 Май 2022
6827
Първо в Lupa.bg: Милионер отвлечен за откуп?

Мастит столичен бизнесмен е в неизвестност от вчера по обяд, а основната версия за изчезването му е, че е бил отвлечен за откуп. Това научи Lupa.bg от свои източници в полицията и специалните служби. Информацията се пази в строга тайна до този момент и МВР не съобщава официално за случая.

Преди да бъде похитен, луксозният апартамент на мъжа в центъра на София е бил претарашен изключително старателно. Сигналът за мистериозното му изчезване е подаден от жена, с която той има интимни отношения. Името му не се съобщава, но според наши източници става дума за мъж на между 35- и 40-годишна възраст, който парадира с луксозния си начин на живот и обикаля най-актуалните столични заведения в компанията на засукани красавици.

Според източници на Lupa.bg, отвлечения баровец се е занимавал с търговия на криптовалута и в последната година е спечелил над 6 милиона евро от продажба на биткойни, етериум и други криптовалути. Вероятно хората, които са му посегнали, са имали търговски отношения с него и са искали да сложат ръка на тайните му парични средства. Предполага се, че жилището му е обискирано толкова старателно, за да бъдат открити флашките, в които се съхраняват биткойни и етериуми.

"В последните 3 седмици цената на биткойна се срина драстично - повече от два пъти. Възможно е той да е продал криптовалути на сериозни играчи и те сега да му търсят отговорност защо над половината от парите им са се изпарили", разсъждава криминалист пред Lupa.bg

С разкриването на престъплението се занимават ченгета от столичното Шесто районно управление, сектор „Издирване” в СДВР и Главна дирекция „Криминална полиция”.

Снимката е илюстративна