Първо в Lupa.bg: Морфов пак драска посред нощ по вратите в Народния театър

Режисьорът нашарил кабинетите на пиарката Велислава Кръстева и директора Васил Василев

Новини
17:29 - 09 Януари 2023
9667
Първо в Lupa.bg: Морфов пак драска посред нощ по вратите в Народния театър

Сашо Морфов отново е вандалствал в Народния театър посред нощ, научи Lupa.bg от свой източник в трупата. Гениалният режисьор пак е писал "любезности", като този път е нашарил вратите на два кабинета - освен на пиарката Велислава Кръстева, и този на директора Васил Василев.

На вратата на Кръстева било написано "Приемна на ДПС", а върху кабинета на Васил Василев - "директор на ДПС". Надписите са надраскани с химикалка и флумастер.

Според източника на Lupa.bg, най-вероятно акцията на Морфов е била проведена в събота, малко след премиерата на възстановения му спектакъл "Животът е прекрасен". Преди представлението да свърши и да се поклони от сцената заедно с актьорите, Морфов обявил, че "има малко работа" и изчезнал за около 20 минути.

Днес сутринта, когато е официален работен ден за администрацията, надписите били регистрирани на вратите на Велислава Кръстева и Васил Василев. Този път обиди няма, както и призиви за насилие. Така или иначе обаче, случая може да се квалифицира като вандалски акт и дори "тормоз на работното място".

Не е ясно каква ще е реакцията на ръководството на Народния театър. До този момент официална информация за случилото се няма. Казусът не е коментиран нито от Васил Василев, нито от пиарката Велислава Кръстева.

Припомняме, че преди няколко месеца Морфов нашари вратата на пиарката Велислава Кръстева с надписи "Изчезвай", "ДПС" и "пиарка на Ахмед Доган". Кръстева обяви, че ще съди режисьора и е подала сигнал до Комисията за защита от дискриминация. Самият Морфов настоява, че това е негов легитимен протест. По случая тече проверка, а междувременно оставката си от Народния депозираха Захари Карабашлиев и Явор Гърдев. 49 актьори пък се подписаха в подкрепа на директора и дори отидоха на среща с президента Румен Радев с настояване министъра на културата Велислав Минеков да не тормози ръководството с преднамерени проверки и да не всява раздор с изявленията си покрай случващото се на първата ни сцена.

Вратата на Велислава Кръстева, изрисувана от Морфов при предишната му среднощна акция