Първо в Lupa.bg: МВР „посече” за расизъм топ хулиганите на „Левски”

Спорт
09:59 - 14 Февруари 2020
50644
Първо в Lupa.bg: МВР „посече” за расизъм топ хулиганите на „Левски”

Десетки от най-изявените и свирепи футболни хулигани от агитката на „Левски” бяха „посечени” от МВР в навечерието на дербито с ЦСКА. Рекордните 38 членове на окъпаната в криминална слава групировка „София Запад” вече са осъдени по Закона за спортното хулиганство и нямат право да посещават мачове.

ММА боецът Георги Валентинов е сред 38-те осъдени за расизъм членове на "София Запад"

Сред осъдените и наказани хулигани е и ММА боецът Георги Валентинов, който бе заснет да издава маймунски звуци от трибуните на европейската квалификация България – Англия. Бившият годеник на Русата Златка е осъден да не посещава спортни мероприятия като зрител и даже като състезател до есента на 2021 г., става ясно от списъците със забрани, изготвени от МВР. Сред осъдените са Тодор Грудов, известен със звучния прякор Теди Хитлера, Боян Гергов – Пандиза, Славчо Стоилов – Мусолини, Милен Панайотов – Ножаря и Гено Ангелов – Амфетата, както и други знакови хулигани от „София Запад” с километрични досиета.

Част от осъдените за расизъм фенове на "Левски". Почти всички от 38-те санкционирани са членове на крими групировката "София Запад", която контролира Сектор "Б".

Безпрецедентния брой осъдителни присъди по закона за Спортното хулиганство, наложени на хулиганите от „София Запад” разбуниха духовете сред феновете на „Левски” и даже тръгна мълва, че най-опасните силоваци от агитката са наказани, за да не предизвикат кървави масови безредици в защита на издирвания от властите хазартен бос Васил Божков.

Преди дербито „Левски” – ЦСКА, което ще се играе утре от 14:45 часа на националния стадион „Васил Левски”, привържениците на „сините” ще участват в улично шествие и отсега върви слух, че феновете се гласят да протестират пред Народното събрание, макар да нямат разрешение за подобен протест.

„Всички наказания са наложени още преди Нова година, като повечето са осъдени заради расистките прояви на мача България – Англия. Има и наказани за други хулигански прояви по стадионите”, обяви представител на МВР. Той категорично отрече слуха, че масовата сеч на хулигани от „София Запад” е заради опасения, че запалянковците готвят кървави размирици заради неясната ситуация около бъдещето на „Левски”.

Снимките и имената на осъдените и наказани активисти на „София Запад” са раздадени на полицаите, които ще охраняват вечното дерби утре. Ако някой от 38-те осъдени за расизъм се появи на стадиона, ще бъде арестуван и вкаран в ареста. Според закона, ако осъден бъде засечен на спортно мероприятие, преди забраната му да е изтекла, наказанието му автоматично минава в ефективна присъда, която следва да се излежи в затвора.