Първо в Lupa.bg: Най-добрият приятел на Радев става шеф на военната авиация

11:31 - 23 Септември 2020
22459
Първо в Lupa.bg: Най-добрият приятел на Радев става шеф на военната авиация

Тайна договорка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев лъсна при обявяването на последните армейски рокади, научи ексклузивно Lupa.bg. Най-добрият и дългогодишен приятел на държавния глава - полк. Николай Русев изненадващо бе предложен за нов командир на Авиобаза "Граф Игнатиево", която е емблема на военната авация. "Подаръка" от Министерския съвет той получи точно ден след като празнува годишнината от брака си с военната телевизионна репортерка от Би Ти Ви Габриела Наплатанова. 

Полк. Русев е един от най-уважаваните ни военни асове. Той беше дълги години заместник на Радев във ВВС преди президентът да хвърли оставка и да се впусне в битката за президентския пост. Двамата заедно, с почти подръчни средства, организираха и зашеметяващото авиошоу в София "Това сме ние" през 2014 г., когато в екип изпълниха изключително сложни бойни фигури над небето на летище "Враждебна".

Както и друг път сме ви информирали, Русев е един от феновете на модернизацията на авиацията ни, но и той, заедно с Радев, агитираше това да се случи чрез купуването на чисто нова ескадрила от шведския концерн "Сааб", а не втора ръка изтребители F-16. Неколкократно Русев е заявявал позиции и в полза на удължаването на двигателните ресурси на съветските МиГ-29, за да се оптимизират разходите за отбрана. 

А неофициално в армейските среди се говори, че връзката му с блондинката започва именно от Румен Радев - той ги запознава след неин репортаж за авиобаза "Граф Игнатиево". Неслучаен е и фактът, че Наплатанова е на "ти"с  повечето военни теми, включително и по сухопътните и рейнджърските въпроси.


Преди 17 години

Сега Русев само чака указ от най-добрия си приятел. Надали има съмнение, че ще го получи в максимално кратък срок. А следващата стъпка е да стане и командир на Военновъздушните сили, коментират на "Графа". 

Снимки: Личен архив