Първо в Lupa.bg: Нападнаха Росен Стъкларя пред дома му

Четирима маскирани и въоръжени мъже наръгали един от бодигардовете на наркобоса, други двама са пребити с метални тръби

Актуални новини
23:23 - 28 Януари 2022
20052
Първо в Lupa.bg: Нападнаха Росен Стъкларя пред дома му

Четирима маскирани и въоръжени мъже са нападнали известния наркобос Росен Кръстев - Стъкларя пред дома му в столичния квартал "Суходол" около 22,30 ч. в петък, научи ексклузивно Lupa.bg. 

Росен Стъкларя е известен с това, че винаги се движи с многобройна охрана. Един от бодигардовете му е бил ранен с нож, а други двама са били пребити с метални тръби. Пострадалите телохранители са били откарани в "Пирогов". 

Кръстев е успял да избяга от нападателите и да се скрие в къщата. Предполага се, че той е подал сигнала за нападението на спешния телефон 112.

Мястото на инцидента е отцепено от полицията и в момента там гъмжи от разследващи.

Росен Кръстев е сочен от МВР за един от влиятелните наркобосове в София. В миналото е работил за Бандата на чуковете, след това стана свидетел срещу тях. От години е самостоятелен играч на наркопазара. 

Росен Стъкларя стана известен и с това, че по негов сигнал бяха арестувани двама шефове в ГДБОП. През лятото на 2020 г. от прокуратурата съобщиха, че соченият като лидер на една от най-големите групи за наркоразпространение у нас – Стъкларя, е човекът, подал сигнал, че е изнудван от антимафиотите. В резултат на оплакването  беше арестуван комисар Цветан Панков - шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП. При обиска бяха намерени белязани пари, за които се твърди, че Стъкларя е дал като подкуп на Панков. Подчиненият на Панков - Кирил Ванков пък бе арестуван при получаването на подкуп в гориста местност.