Първо в Lupa.bg: Нено Димов подаде оставка

Новини
13:31 - 10 Януари 2020
2818
Първо в Lupa.bg: Нено Димов подаде оставка

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще обяви оставката си днес следобед, когато изтече 24-часовия му арест. Това е обявил той в разговор с вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, научи Lupa.bg от свой правителствен източник. Димов обявил, че се чувства предаден и макар да смята, че няма вина както за водната криза в Перник, така и за скандала с тоновете боклук, влезли у нас, не намира смисъл да остане във властта.

По-рано през деня арестът на екоминистъра бе определен като "показно убийство" от вицепремиера Красимир
Каракачанов. Димов е част от правителството именно от квотата на ВМРО. Припомняме, че вчера министърът първо бе отведен за разпит от спецпрокурора Ангел Кънев, а късно следобяд стана ясно, че е бил арестуван за 24 часа. Новината за арест видимо го изненада - очевидно бе, че Димов изобщо не очаква подобен развой.

Малко преди това премиерът Бойко Борисов заговори за оставката му и обясни, че тя ще бъде обсъждана на коалиционен съвет с Обединени патриоти. "Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство", каза Каракачанов пред БНР днес сутринта.

Все още не е ясно какви обвинения ще бъдат повдигнати на Нено Димов. Очаква се прокуратурата да даде повече информация по случая следобед.