Първо в Lupa.bg: Нинова тегли 500 000 лева за преизбирането си

Шефката на БСП свика комисията за прекия вот в партията навръх поклонението пред Ламбо

Политика
13:40 - 05 Декември 2019
3290
Първо в Lupa.bg: Нинова тегли 500 000 лева за преизбирането си

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е готова да изтегли нов кредит от половин милион лева, научи ексклузивно Lupa.bg. По вътрешни разчети на счетоводството на "Позитано" 20 това е минималната сума, необходима на червеното ръководство, за да организира предстоящия пряк избор на нов председател.

Както медията ни първа писа, Нинова се движи по строг план, който предвижда редица механизми за преизбирането й идния април след безпрецедентно ранна отчетно-изборна кампания - вече в ход из общопартийните организации. Противници на намеренията й в централата вече коментират, че тегленето на пореден заем ще вкара БСП в чист финансов колапс. И сега състоянието на червената каса е плачевно и дори няма достатъчно средства, за да се издържат партийните медии - вестник "Дума" и БСТВ. Каналът отскоро започна дарителска кампания от феновете си, за да продължи да съществува. 

Половин милион лева би излязъл само вътрешният вот в Столетницата, при това без да се брои транспортът на бюлетини и протоколи до София, където трябва да се обработят всички документи и да се подпечатат от централната комисия. Правилата как ще протече самият избор (или преизбор на Нинова, както са убедени опозиционерите й - б.а.) вече се обсъждат, а първото заседание на органа, следящ за приемането им и за спазването им в последствие, бе навръх поклонението пред тленните останки на Стефан Данаилов в понеделник.

Въпреки че Нинова бе решена да свика тогава и заседание на Изпълнителното бюро, в крайна сметка това не се случи и тя го отмени, но остави колегите си, начело с "червената каска" Анна Янева да нищят как точно ще се печатат бюлетините и какво ще ограждат другарите избора си, потънали в сълзи заради кончината на Ламбо. 

Очаква се правилата да бъдат приети на пленума на 15 декември, който се очаква да бъде отново инфарктен заради сблъсъка на Нинова с опозицията. 

Снимка: Булфото