Първо в Lupa.bg: Нова имотна афера с Цецка Цачева

Въпреки че вече има свое жилище в София, правосъдната министърка в оставка не е напуснала ведомствения апартамент, който обитава срещу символичен наем

Актуални новини
13:58 - 28 Март 2019
6192
Първо в Lupa.bg: Нова имотна афера с Цецка Цачева

Цецка Цачева е извършила още едно грубо нарушение на закона покрай сагата с евтините имоти на властта, сигнализира юрист от парламента пред Lupa.bg.

Правосъдният министър в оставка не е напуснала ведомственото жилище, което обитава срещу символичен наем. По закон, в момента, в който вече има собствен апартамент в столицата, обитателя на държавно жилище е длъжен да го напусне в 60-дневен срок. Това обаче не се е случило.

Както се оказа, видната юристка си е взела огромен и луксозен апартамент от строителите Мирянови на преференциална цена от около 630 евро квадрата. Това е първото й закупено от нея жилище в столицата.

Кооперацията на ул. "Юрий Гагарин", където Цачева си е купила апартамент от "Артекс". Въпреки че вече има има свой дом в столицата, тя още не е освободила държавния си апартамент, както е по закон

В момента Цецка Цачева живее един етаж над ген. Любен Гоцев в разкошен служебен апартамент в кв. „Изток”, който преди Цачева се обитава от царската депутатка Антония Първанова. След като партията на Симеон мина в историята, царистката беше принудена да се изнесе от служебния апартамент. В него се намърда тогавашната шефка на парламента.

Цачева вече има свой дом, но въпреки това продължава да живее във ведомствения. Юристи обясняват, че това е нарушение на закона и е учудващо, че никой не е обърнал внимание на този аспект на скандала. След като има собствен апартамент, тя няма право на служебен, който обитава срещу наем в размер на под 350 лева.