Първо в Lupa.bg: Обвиниха в убийство мъжа на Ивайла Бакалова

Новини
18:00 - 09 Септември 2020
18274
Първо в Lupa.bg: Обвиниха в убийство мъжа на Ивайла Бакалова

Арестуваният преди седмица Веселин Денков – Весо Брадата ще бъде съден не само за лихварска дейност, а и като поръчител на мафиотско убийство, научи първо Lupa.bg. Срещу мъжът до Ивайла Бакалова ще бъдат повдигнати обвинения като поръчител на разстрела на Станка Марангозова, която бе убита с 3 куршума в главата от моторист на 10 октомври м.г.

Разследването на отдел „Убийства“ е установило, че Весо Брадата, заедно с бизнес партньора си Иво Масларов, са наели миналото лято бившия офицер от НСО Борис Петров за мократа поръчка. Веселин Денков лично дал 100 000 лева на посредника, който от своя страна вербувал наскоро излезлия от затвора Петър Костов – Стъкларя. Иначе бандата била намерена от Иво Масларов. Групата осигурила и мотор за поръчковото убийство, който по-късно е бил захвърлен в язовир, но е открит от криминалистите.

Станка Марангозова е била ликвидирана по заповед на Весо Брадата

Дни след изпълнението на мократа поръчка, Весо Брадата платил още 50 000 лева на убийците на Станка Марангозова. Парите прибрал мъж на име Венцислав.

Станка Марангозова е поръчана за екзекуция, тъй като завлякла с над 1 милион евро Веселин Денков и приближеният му Иво Масларов, а след това пуснала сигнал за рекет и пране на пари срещу тях. Убийството на Станка Марангозова било поръчано с цел да се осуетят показанията й срещу Весо Брадата на предстоящо съдебно дело.

Иво Масларов, доведен син на Емилия Масларова, е дирен с червена бюлетина на Интерпол

Веселин Денков и Иво Масларов, доведен син на бившия социален министър Емилия Масларова, са партньори във финансовата институция „Маршал груп“. Иво Масларов е издирван с червена бюлетина на Интерпол от 3 месеца, след като бе обвинен като поръчител на убийството на Марангозова.

Обвиненията за убийство срещу Весо Брадата ще бъдат представени до дни от Специализираната прокуратура.