Първо в Lupa.bg: Още три българки са жертви на "валиумния изнасилвач" от Холандия

Новини
17:13 - 05 Януари 2020
35537
Първо в Lupa.bg: Още три българки са жертви на "валиумния изнасилвач" от Холандия

Извергът от Холандия Йохан Фредерик Стелингверф, който бе уличен в брутално изнасилване над софиянка, майка на три деца, е оставил още поне три жертви у нас. Лошата новина сподели пред Lupa.bg източник от върховете на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), ангажиран с разследването срещу изнасилвача.

„Лицето често пребивава у нас, забелязвано е по заведенията, където търси жертвите си”, коментира в типичния полицейски стил информаторът ни. След като в последните дни излязоха куп материали за подвизите му у нас, в полицията са се обадили още 3 жени, които са споделили, че са били обладани от него против волята им. Те обаче не са подавали жалби своевременно, тъй като се притеснявали. Едно от момичетата, на 21 години, е било дрогирано и насилено през лятото от Йохан, а по цялото й тяло имало синини. Тогава холандеца й казал, че раните й са от падане по стълбите, а той едва ли не я бил спасил.

Йохан Фредерик Стелингверф, когото медиите в ниската земя наричат „Валиумния изнасилвач”, тъй като притъпяма сетивата на жертвите си с валиум и други упойващи субстанции, бе арестуван в София след сексуална гавра и побой над майка на три деца Коледа, за което първо Lupa.bg съобщи.

Жертвата е в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийският районен съд му налага най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той обжалва. Парадоксалното е, че преди ден състав на СГС, председателстван от съдийката Чочкова, промени мярката за неотклонение и го пуска под домашен арест. Районна прокуратура реагира веднага и издаде нова заповед със забрана Стелингверф да напуска страната до приключване на делото.

Зад атрактивната външност на Йохан се крие същински демон

На Коледа 32-годишната столичанка била с приятели в актуалния бар „Мементо”. На съседната маса бил Йохан, който заговорил жената.

Приятелите й решили да си тръгват, но тя им казала, че ще остане, защото й било приятно да общува с новия си познат. По-късно той й предложил да се преместят някъде да хапнат. Като излезли пред заведението, той предложил да отидат в дома му, за да си приготвят вечеря. Жената се съгласила.

В апартамента си на бул. „Сливница” той се представил като добър домакин и предложил питиета. Казал, че ще й направи специална напитка с ароматна билка. След първите глътки жената осъзнала, че главата й се замайва, но междувременно холандецът я нападнал.

Започнал да й сваля дрехите, тя се съпротивлявала, а той я удрял, където свари. Изнасилил я, гаврил се с нея, използвайки различни предмети. След полунощ я изхвърлил на улицата в безпомощно състояние, където била открита от дежурен патрул, разказват нейни близки.

В последствие Йохан бил задържан от полицията. Първоначално той не отворил на униформените, а когато те все пак успели да влязат, видели, че по мебелите и пода има петна от кръв.  Йохан Фредерик Стелингверф има дебело криминално досие. Изродът е чаровен и сладкодумен, но изведнъж може да стане опасен, пишат за него холандски медии.

Йохан (Джон) Стелингверф е потомък на семейство адвокати от Сасенхайм. Бивши негови съученици го описват като аутсайдер, но за сметка на това доста агресивен.

Бил е жертва на тормоз от страна на по-големи момчета. Казват, че е комбинация от агресия и перфекционизъм. Нападнал учител, тъй като не му писал най-високата оценка.

Впоследствие става учител. Преподава география и икономика в училища в Рийнсбург, Нордвейк, Амстердам и Хага. Не е особено усърден, често отсъства и е уволнен. По-късно е докторант и асистент във факултета по бизнес администрация в университета в Гронинген и в университет в Амстердам.

Паралелно се представя и като модел. Регистрира се в агенция за модели Anti-models в Амстердам.През 2006 г. започват проблемите с правосъдието. Срещу него в полицията постъпват жалби от няколко жени, които твърдят, че са били упоени и изнасилени от него.