Първо в Lupa.bg: Отдалият се на поркането Любо Пенев преговарял зад гърба на Шимунджа!

Ел Голеадор, който се размина с чужбина, обещал титла на Лудогорец и поискал огромна заплата

Спорт
17:40 - 08 Март 2023
18395
Първо в Lupa.bg: Отдалият се на поркането Любо Пенев преговарял зад гърба на Шимунджа!

Любослав Пенев бил един от вариантите за треньор на Лудогорец. Бившият национал, който в последните години ходи от отбор в отбор, надушил, че се мъти водата на Анте Шимунджа и решил да си предложи услугите, научи Lupa.bg.

Ел Голеадор, който за последно води у нас ЦСКА 1948, се размина с работа в чужбина. Една от опциите пред него беше четвъртодивизионният Компостела, както още през декември ви информира нашата медия. Пенев отлетя тогава за Испания, сърдит на всичко и всички, но незнайно по каква причина преговорите са пропаднали. Явно става дума за финансови разминавания с ръководството на галисийците, където той също рита преди години в Испания.

Един от легендарните нападатели на ЦСКА и националния отбор, който е бил наставник у нас на армейците, както и още на Литекс, Ботев Пловдив и Царско село, от две седмици е преговарял с Кирил Домусчиев, и то зад гърба на Шимунджа, който вчера беше официално изритан от Разград.

Любослав Пенев обещал титла за Лудогорец, като заявил твърдо, че той е един от тези, които могат да се справят с конкуренцията на ЦСКА този сезон, научи Lupa.bg от свой източник от Разград, близък до "зелено-белите". Друга основна причина Ел Голеадор да поиска поста в Лудогорец е също важна - омразата му към Гриша Ганчев и последната му скандална раздяла с клуба, на който е юноша.

Голямото разминаване между двете страни било и от сумата, която той поискал във вид на заплата - 60 000 евро на месец, което е с 10 000 повече от заплащането на Анте Шимунджа и неговото последно в ЦСКА 1948, както и доста повече от това, което той получаваше на "Армията".

Роденият в Добрич Любо Пенев, който отдавна е в окаяно финансово състояние, поискал допълнителни бонуси за дубъл, тъй като Лудогорец продължава и битката за Купата на България, което вече преляло чашата и Кирил Домусчиев го отрязал.

Бизнесменът бил посъветван от свои близки да не се предоверява на Любослав Пенев, който е известен с чепатия си характер и голяма уста, тъй като си тръгна със скандал и от ЦСКА 1948, след като се изпокара с много хора там. Една от причините за раздялата му с клуба, са разногласията му с треньорите, които не пускали сина му в игра в младежките гарнитури. Разбира се, голям принос за напускането на Пенев има и оперативният директор Стойчо Младенов, след чието назначение много бързо Ел Голеадор си тръгна.

Друга, по-голяма причина, е бил и проблемът му с алкохола, който той умело прикривал, научи Lupa.bg. 56-годишният Любо Пенев, който до преди известно време не си позволяваше повече от една малка бира, вече си поркал здраво всеки ден и се появявал в неугледно сътояние преди тренировка. Наред с това той си позволявал да псува и крещи по играчите, които не се радвали на това отношение от бившия №9, а това допълнително нагнетявало атмосферата в съблекалнята.

В последните си пресконференции пред медиите Любо Пенев се появяваше подпухнал, с торбички под очите и с доста наднормено тегло - нещо, което преди той не си е позволявал. Явно и безпаричието и големите дългове на бившия национал допълнително са го докарали до депресия и все по-често да посяга към чашката.