Първо в Lupa.bg: Певицата Ани Пармакова издъхна на 90 г.

Актуални новини
21:39 - 11 Май 2022
11285
Първо в Lupa.bg: Певицата Ани Пармакова издъхна на 90 г.

Певицата Ани Пармакова, популярна през 60-те и 70-те години на миналия век, издъхна на 90-годишна възраст. Тя е майка на пианиста Васил Пармаков, който почина без време преди 6 години едва на 55. Ани трудно преживя загубата на обичания си син, който си отиде огорчен от живота след кратко боледуване. Според източник на Lupa.bg, Ани Пармакова е починала в хоспис, където е била настанена в началото на годината. Издъхнала е в съня си.

Ани Пармакома бе жизнена и витална, въпреки голямата си болка по без време отишлия си син Васил Пармаков

Тя е родена през 1931 г. в Казанлък. Израства в духовната среда на читалище "Искра" и Чудомир, с когото се познават лично. Първите й изяви са в местната самодейност, в оперети с Видин Даскалов. После пее оперети в Бургаския театър. От края на 50-те г., омъжена за музиканта Петър Пармаков, поддържа свои оркестри и изпълнява забавна музика в цялата страна. Работила е предимно в системата на "Балкантурист", също и в чужбина. Има издадени записи на плочи в Румъния, показват я и по телевизията.

Колеги я помнят с ведрия й, кротък и добронамерен характер. "Купуваше и подаряваше дрехи, храна, вещи, без да трепери, че пенсийката може да не стигне. Обичаше всичките си колеги, за никого не е казала лоша дума. Не се занимаваше с интриги и сплетни. Само й беше неприятно, че я бъркат с Ани Павлова, изпълнителката на "Нашата мила родна страна", споделя за нея журналиста и музикален енциклопедист Иван Георгиев.

Поклонението е в църквата до пл. "Ручей" на 12 май, четвъртък, от 13 ч.

Обявление за концерт Ани Пармакова в полски вестник през 1969 г.

Автопортрет на Васил Пармаков. Големият пианист, син на Ани Пармакова, си отиде без време през 2016 г.