Първо в Lupa.bg: Пиянски изцепки са в основата на изгонването на Занев и Бодуров

Ръководството на Пирин е разочаровано от представянето на двамата капитани, които не идвали и на тренировки

Спорт
15:46 - 19 Октомври 2022
4074
Първо в Lupa.bg: Пиянски изцепки са в основата на изгонването на Занев и Бодуров

Пирин Благоевград остана без двамата си капитани. Николай Бодуров и Петър Занев бяха изритани от гнездото на "орлетата", но една от причините е пиянските изцепки на двамата, научи Lupa.bg.

Занев (37г.) и Бодуров (36г.), които вече са на възраст и трябва да мислят по-скоро за отказване от футбола, често си позволявали да хойкат из благоевградските заведения, което вече било трудно прикривано от съотборниците им и обществеността в града, откъдето и двамата са родом.

Друга, но не по-малка причина за отстраняването им, е, че Занев и Бодуров тренирали избирателно, научи още Lupa.bg. Двамата се изживявали като тартори, каквито са и всъщност, но вече не всявали нужния респект в съблекалнята. Сред отбора има негодувание от факта, че те често тренирали два дни в седмицата, а през останалото време си почивали с оправданието, че трябва да са свежи за предстоящия мач през уикенда, разкри съотборник на Петър Занев и Николай Бодуров.

Николай Бодуров (на преден план) и Петър Занев (зад него) в компанията на Николай Михайлов и Иван Бандаловски от времето, когато бяха викани в националния отбор

Решението за кардиналните промени е било взето от ръководството непосредствено след загубата от Ботев в Пловдив с 1:3. Очакванията са двамата повече да не тренират с първия състав.

Орлетата са предпоследни в елита със само една победа. Наскоро клубът отложи честванията за 100-годишнината си, които бяха насрочени за 22 октомври.

Справка показва, че от началото на сезона Занев е играл в 12 от 14-те мача на Пирин в елита, като в тях е получил 4 жълти картона. Статистиката на Бодуров включва 8 мача и 2 жълти картона.