Първо в Lupa.bg: Пламен Орешарски пристава на Цветанов

Политика
14:00 - 15 Юли 2020
6268
Първо в Lupa.bg: Пламен Орешарски пристава на Цветанов

Бившият премиер Пламен Орешарски планира завръщане в политиката като част от евроатлантическия проект на Цветан Цветанов, научи Lupa.bg. 60-годишният икономист, който гравитираше към ДПС и дори беше кандидат за президент заедно с някогашния си министър Данаил Папазов с подкрепата на Движението, е обърнал палачинката и консултира ЕАЦС на бившия "втори" в ГЕРБ.

Наши източници твърдят, че именно Цветанов е потърсил съветите на някогашния си противник по стратегически инфраструктурни въпроси на Балканите. Макар доскоро да обвиняваше именно него и кабинета му за провала на проекта "Южен поток". В интерес на истината обаче дясната ръка на Бойко Борисов никога не си е позволявал да напада лично Орешарски.

Именно Цветанов потърси помирение с него в края на мандата на 42-ото народно събрание: "Имаме и ние вина, че не намерихме общ език с неговия кабинет. ГЕРБ беше изкуствено изолирана. Орешарски дойде на власт със 121 гласа одобрение и златния пръст на "Атака". Въпреки това обаче, както Орешарски, така и министрите трябва да бъдат почитани и уважавани", твърдеше тогава Цецо.

Разжалваният Цветанов кадрува твърде странно в новия си проект. Той е събрал хора от кол и въже от всички краища на политическия спектър. От върлия костовист Христо Казанджиев, който беше в бордовете на "Булгаргаз" и "Марица-Изток" по времето на Командира, до ДС-агенти като Иван Хиновски. Какво ще се получи от този гювеч, предстои да видим.