Първо в Lupa.bg: Плувнал в пот, Рачков се моли за работа при Слави Трифонов

През ключалката
22:50 - 27 Януари 2020 (обновена)
51508
Първо в Lupa.bg: Плувнал в пот, Рачков се моли за работа при Слави Трифонов

Някога любимият на театралната публика бургазлия Димитър Рачков стигна дъното в халтурата. Тази вечер в ефира на телевизията на Слави Трифонов и едноименното му предаване в "7/8 ТВ" актьорът се появи като посредник на досегашния си работодател Магърдич Халваджиян, за да измоли Дългия за работа там. От седмици се говори, че предаването "Господари на ефира" се мести отново в ефир именно в канала на Трифонов. Но вместо покана хумористично-публицистичното предаване да се разположи в "Левски-Г", където се помещават студията на "7/8 ТВ", Слави получи покана от Рачков да участва в комедийното му шоу в "Арена Армеец" на 25 юни заедно с бенда си. Трифонов не се поколеба и веднага склони, при това без пари, както сам се изрази. 

Вир вода Рачков се впусна в спомени за крепкото си познанство с учиндолеца, а когато призна, че е пратен като парламентьор, плахо попита гологлавия водещ: "Ама нали ни съдеше?", като визираше дългогодишната съдебна сага между Трифонов и Халваджиян. 

"Вече не го съдя", обяви за облекчение на Рачков телевизионерът. Трифонов и арменският продуцент се намираха в 8-годишна съдебна агония. През 2018 г. шоуменът осъди "Господари на ефира" за 13 000 лв. заради нарушени авторски права. "Повече няма да ги съдя, да правят, каквото щат", повтори кукувецът. 

Иначе бургаският актьор-медиатор разкри още, че през 2004 г. едновременно му предложили и Магърдич Халваджиян, и Слави Трифонов да работи за тях, но тогава отказал на Дългия, защото сякаш го офертирали да играе за "Реал Мадрид", а не за отбор от "Б" група. "Знаеш ли, сега съжалявам, наистина, защото ти си толкова благ човек...", добави бургазлията, плувнал в собствен сос пред Слави. Въпреки че предаването е на запис, по стара традиция на Трифонов, никой от екипа не е пожелал да изреже кадрите с вадичките по лицето на Рачков или да го тушира със задължителната за екрана пудра. 

Окончателното заравяне на томахавките дойде с осъществяването на скайп връзка с Халваджиян след кратък анонс от Краси Радков. "Героите идват и си отиват, пич, но легендите са вечни", каза Магърдич, а Радков по сценарий попита: "А, бе, вие двамата, 'що не вземете да се съберете?". А Рачков не пропусна да допълни сервилното си поведение с измислен на място виц: "Знаеш ли, Слави, каква е разликата между вас двамата? Ти тук имаш бенд, прекрасен, а ние имаме само полустаята на Маги". 

Рачков и Дългия не пропуснаха да се пошегуват на гърба на новото шоу на Би Ти Ви "Шоуто на Николаос Цитиридис", като Трифонов каза, че името на полугръцкия водещ му звучало като "чикиридис цикатридинис" с намек към популярна марка мехлем срещу хемороиди.