Първо в Lupa.bg: Повдигнаха обвинение на Джейхан Ибрямов за подкуп и купуване на гласове

Кандидатът за депутат ще се явява в съда по тежко дело

Новини
23:53 - 02 Октомври 2024
3932
Първо в Lupa.bg: Повдигнаха обвинение на Джейхан Ибрямов за подкуп и купуване на гласове

Кандидатът за депутатът Джейхан Ибрямов е бил задържан днес за подкуп и купуване на гласове, както първи съобщи тази вечер Lupa.bg. 

Срещу независимият народен представител от групата на лоялните към Ахмед Доган е било повдигнато обвинение., научи медията ни. Lupa.bg разбра още, че не е изключено на по късен етап на политика да бъдат повдигнати и още обвинения. 

Депутатите ни се ползват с имунитет, но според законодателството ни, ако народен представител бъде задържан в момент на извършване на престъпление, имунитетът му пада и той може да бъде задържан за 24 часа. Не е ясно къде се намира депутатът в момента. 

В момента в имоти на Ибрямов тече специализирана полицейска акция, която ще продължи поне до 2 часа след полунощ. 

По информация на медията тя е на КПКОНПИ. Източници твърдят, че в късния следобед Ибрямов е бил отведен на разпит. Източници на разследващия сайт bird. bg също потвърждават, че е отведен от екипи на ГДНП и КПКОНПИ.

За нещо необичайно, случващо се с Ибрямов, пръв съобщи евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк. „Нямаме връзка с Джейхан Ибрямов за последните 3 часа. Какво се случва? Отвлечен ли е?”, гласи негово съобщение във Facebook, допълват от Нова телевизия.