Първо в Lupa.bg: Пожар захапа хотела на Брендо (СНИМКИ)

Огнеборци обсадиха „Ле Фльор“ в пешеходната зона на „Витошка“

Крими
12:17 - 27 Март 2023
7726
Първо в Lupa.bg: Пожар захапа хотела на Брендо (СНИМКИ)

Пожар избухна в хотел „Ле Фльор“ в пешеходната зона на централния софийски булевард „Витоша“, предаде репортер на Lupa.bg. Хотелът се свързва с „кокаиновия крал“ Евелин Банев – Брендо, който се издирва от Интерпол.

Официално, обаче, собственик е счетоводна фирма от София, която през юни 2018-а придоби 7-етажния бутиков хотел. Сделката за смяната на собствеността бе на стойност 4 559 691 лв., постъпили в брой по сметките на офшорка, зад която отново надничал биг босът от Тополовград. 

Фоторепортерът на Lupa.bg установи намясто, че данни за пострадали от огъня няма, очаква се официална информация от властите.

Според неофициални данни Евелин Банев, който има присъди за наркотрафик в Италия, Румъния и България, вероятно се крие в съседна Турция.

В средата на септември 2021-а гангстерът от световна величина бе задържан в украинската столица Киев. В съобщението на украинските власти се говореше за арестуван 55-годишен български гражданин, издирван за излежаване на присъда от 6 години в България и 10,5 г в Румъния, което отговаря на профила на Евелин Банев.

По-късно българското външно министерство потвърди пред БТА, че става въпрос именно за Евелин Банев. Той получи присъдата в България на трета инстанция през 2018 г. заради пране пари и след това изчезна от полезрението на властите.

Снимки: Агнес Методиева, Lupa.bg