Първо в Lupa.bg: Прокуратурата погна Пепи Еврото заради Сарафов?

Гешев отвръща на шефа на НСлС заради атаките срещу него 

Ексклузивно
14:33 - 30 Май 2023
3733
Първо в Lupa.bg: Прокуратурата погна Пепи Еврото заради Сарафов?

Претърсването на гръцкия ресторант в столичния квартал „Драгалевци” тази сутрин е по разпореждане на Софийската градска прокуратура. Имало е сигнал, че бившият следовател Пепи Еврото се намира в заведението. Акцията се провежда след появата в публичното пространство на снимка на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов с Петьо Петров-Еврото. По думите на самия Сарафов, кадрите са били направени още преди 3 години. Той твърди, че е бил извикан в ресторант "Осемте джуджета" от Иван Гешев, който обаче така и не се появил на уговорената среща.  

„Иван Гешев е взел на мушка Борислав Сарафов заради атаките му срещу него. Пепи Еврото е в дружески отношения с шефа на Националното следствие. За да се саморазправи със Сарафов, той се е прицелил в неговите най-близки приятели”, предположиха пред Lupa.bg столични прокурори.

Официално за Пепи Еврото се знае, че след напускането му на Следствието през 2015 г., е станал адвокат. Припомняме, че той подаде оставка след  произнасянето на ВКС, че е извършил престъпление относно ареста на Тенчо Попов, Николай Цонев и Петър Сантиров. Той е вписан същата година във Видинската адвокатска колегия. Адвокати обаче твърдят пред Lupa.bg, че никога досега не са го срещали в съда. По-скоро са виждали колата му пред ресторант „Осемте джуджета”, недалеч от Съдебната палата. Според тях той се занимава с поръчки, за които взема пари. Дали е вярна тази информация МВР и прокуратурата трябва да установят.

Късно снощи екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и прокуратурата влязоха в гръцкия ресторант в кв. "Драгалевци". Главният секеретар на МВР Петър Петров обясни, че няма задържани. Той обаче отказа да назове имената на издирваните.