Първо в Lupa.bg: Пропада трансферът на Антов в Болоня

Топ
16:20 - 26 Април 2021
2747
Първо в Lupa.bg: Пропада трансферът на Антов в Болоня

Трансферът на Валентин Антов в Болоня е пред провал, научи Lupa.bg. В момента българският национален защитник играе в италианския клуб под наем, като в договора му има опция за неговото закупуване след края на сезона в Серия "А". 

Клаузата за откупуването на правата на Антов е за 3 милиона евро, но в момента Болоня изпитва голяма финансова криза. Според медиите на Апенините почти няма шанс клубът да извади пари за летни трансфери.

Президентът на Болоня Джоуи Сапуто признал пред наставника на тима Сниша Михайлович, че изпитва сериозни затруднения.

“В един идеален свят бих могъл да задържа настоящите играчи и да привлека нападател и защитник - заяви Михайлович. - Но осъзнавам, че заради пандемията ще се наложи дори да продаваме. Целта е да подсили тима и президентът е амбициозен като мен, но ще видим как ще се справим. Всичко зависи от самия пазар”, допълни сърбинът. 

“Надявам се никой да не иска да купува наши футболисти, за да мога да съхраня този състав, но се съмнявам, че ще се получи точно така. Ще трябва пак да се срещаме с президента, за да говорим”, сподели още Михайлович пред италианските медии. 

Той дори не изключва варианта да напусне Болоня. 

“Когато решаваме дали ще продължим съвместната си работа, ще вземем под внимание всички обстоятелства: плановете за бъдещето, стратегията ни. Всичко. Вижте например Аталанта. Този отбор става по-добър с всяка изминала година и в момента е може би единственият италиански състав, който играе с истински европейски манталитет. И ние искаме да сме като тях - да пресираме високо, да си подаваме топката бързо, да преследваме победата”, заключи треньорът на Антов.

Българският национал отнесе критики за представянето си в изминалия мач на Болоня срещу Аталанта от Серия “А”. Преотстъпеният от ЦСКА футболист изкара пълни 90 минути, но той и съотборници му бяха пометени с 5:0. 

“Младият българин е като риба на сухо. Той беше напълно объркан от началото до края. Той трябва да забрави тази вечер възможно най-бързо”,е коментарът на Italy24news за показаното от Антов. 

Бранителят получи оценка 4,5. Още двама от Болоня са с толкова, като по-ниска оценка няма. За Антов това беше четвърти двубой за тима на Синиша Михайлович и първи, в който той остава на терена през цялото време.