Първо в Lupa.bg: Протестът заклещи министър Николай Денков (СНИМКА)

Гневни от мерките българи блокираха професора на излизане от Министерския съвет

Общество
13:31 - 20 Октомври 2021
4696
Първо в Lupa.bg: Протестът заклещи министър Николай Денков (СНИМКА)

Гневни протестиращи заклещиха министъра на образованието проф. Николай Денков на излизане от Министерския съвет, предаде репортер на Lupa.bg.

Просветният министър попадна в гнездото на бунтовниците срещу крутите мерки точно при подлеза на МС, където беше за съвместна пресконференция със здравния министър Стойчо Кацаров.

Нито НСО, нито полицията успя да озапти протестиращите, които наобиколиха образователния министър с гневни викове заради затварянето на учениците обратно по домовете под напора на четвъртата ковид-вълна.

На спявката в МС стана ясно, че следобед ще се изясни кога учениците в София ще излязат в онлайн обучение - от утре, когато влиза в сила новата заповед на здравния министър, или от понеделник. Това се разбра от думите на просветния министър проф. Николай Денков, който днес даде брифинг след заседание на МС заедно с колегата си Стойчо Кацаров.

Министър Денков съобщи, че чакат данни от Столичната РЗИ за 14-дневната заболеваемост в София град, на база на която да се реши дали ще се учи на ротационен принцип или учениците ще преминат изцяло онлайн. "Днес следобед ще имаме окончателно решение дали от утре учениците в София-град ще минат на онлайн обучение, или от понеделник", заяви той.