Първо в Lupa.bg: "Ъпсурт" се разделят

Ицо Хазарта ще прави солова кариера, останалите двама му забраниха да пее общите им парчета по концерти

Нещо за четене
11:07 - 20 Март 2019
8023
Първо в Lupa.bg: "Ъпсурт" се разделят

Една от най-успешните рап формации у нас – “Ъпсурт”, най-вероятно се разделя и занапред няма да се изявява като група. Тримата членове на бандата вече имали непреодолими различия помежду си и не планират съвместни изяви, научи Lupa.bg от техни колеги.

Нещо повече – фронтменът Ицо Хазарта е получил забрана от останалите членове на “Ъпсурт” – Бат Венци и Буч, да изпълнява общите им песни, сред които са “Нонстоп”, “3 в 1” и “Колега”. Хазарта има доста самостоятелни ангажименти и наистина изпълнява само 2-3 собствени парчета. Това е и причината последната композиция на Хазарта – “Браво”, да е солова, а не съвместно с "Ъпсурт". В момента той записва първия си самостоятелен албум и ще продължи кариерата си като независим артист.

Вероятно последната съвместна изява на “Ъпсурт” като група ще е на общия им концерт със 100 Кила, насрочен за средата на месец май. Любопитното е, че 100 Кила бе окарикатурен жестоко в най-новия клип на Ицо Хазарта “Браво”, който излезе само преди месец и половина. Явно ромската звезда на хип-хопа няма проблеми с острата сатира на колегите си.

Не се посочва конкретна причина за настъпилото напрежение в бандата, но най-вероятно става дума за пари. Хонорарът на "Ъпсурт" за участие е 5000 лева, който се дели поравно между тримата. Възможно е Ицо Хазарта да е предявил претенции за по-големия пай от сумата, тъй като той е най-видният член и моторът на формацията. Същите хонорари - между 4000 и 5000 лева, получават и другите рап звезди у нас - 100 Кила и Криско.