Първо в Lupa.bg: "Билла" взе шефа на "Кауфланд"

Новини
16:24 - 01 Март 2023
4925
Първо в Lupa.bg: "Билла" взе шефа на "Кауфланд"

В разгара на небивалата инфлация и отявлен натиск от страна на потребителите срещу търговските вериги заради безобразно високите цени, една от най-големите вериги хипермаркети - австрийската "Билла", по спешност смени изпълнителния си директор в България. На поста от днес, 1 март, е назначен досегашния шеф на "Кауфланд".

Валтер Волф заема позицията на главен оперативен директор на компанията у нас, съобщиха официално от дружеството с прессъобщение до медиите. По време на своя 15-годишен опит в сферата на търговията с бързооборотни стоки, той заема множество управленски позиции на различни пазари както в България, така и в Европа.

След завършване на висшето си образование, започва професионалния си път в групата Schwarz. Заемал е ръководни позиции в международни структури на Schwarz в Германия, Швейцария, Франция и България. Владее 5 езика – немски, английски, български, руски и френски.

Още през 2009 г. кариерният му път му го води в България, където в продължение на няколко години работи за налагането на европейските практики за развитие на търговията с бързообортони стоки, четем в прессъобщението. През 2013 г. се завръща в Германия, след кратка роля в ритейл сектора в Швейцария. В периода от 2017 г. до 2018 г. Валтер Волф работи за верига във Франция, след което се завръща в България, като част от управленския екип на "Кауфланд". В края на 2021 г. Волф е назначен за главен изпълнителен директор на "Кауфланд" България.

"Валтер Волф се присъединява към управленския екип на "Билла" България в момент на динамичен растеж за компанията. С богатия си международен опит в сферата на продажбите и логистиката, Валтер Волф ще даде нов тласък на стратегията на "Билла" за модернизация на магазините, развитие на логистичната мрежа в страната и подобряване на потребителското преживяване", четем в официалното прессъобщение.