Първо в Lupa.bg: Разбиха офиса на най-големия дарител на „Да, България”

Политика
11:27 - 19 Ноември 2019 (обновена)
8362
Първо в Lupa.bg: Разбиха офиса на най-големия дарител на „Да, България”

Крадци разбиха офис в Стара Загора,  притежания на най-големия дарител на партия „Да, България”, научи първо Lupa.bg от свой източник в МВР в града.

Строителната фирма „Левкион – Любомир Корцанов” ЕООД е дарила 100 000 лева на партията на бившия правосъден министър Христо Иванов. Парите са преведени на 11 октомври, на 14-и са декларирани пред Сметната палата. Зад дружеството стои 45-годишният Любомир Петров Корцанов, показа нашата проверка.

Офисът се намира на партерния етаж на жилищна кооперация на улица „Васил Левски“ 30. Крадците разбили външната врата, която е с код за отключване, след което била пробита бравата на блиндираната врата, установи репортерска проверка. На входа и в коридора към офиса не е имало охранителни камери, сигналът за проникването в „Левкион“ ЕООД е бил подаден малко преди 9 часа  от служители. В същата сграда, но няколко етажа по-нависоко, е жилището на старозагорския областен управител Гергана Микова, която от журналисти разбра за обира.

Входът на офиса е без охранителни камери, сн. "Монитор"

За крупното дарение от 100 бона Любомир Петров Корцанов записал, че парите са приходи от търговска дейност. Той е едноличен собственик на общо 4 търговски дружества: „Левкион“ ЕООД, „Спароток“ ЕООД , „Светещи реклами“ ИООД  и „Левкион- Любомир Корцанов“ ЕТ.

„На този етап собственикът на разбитото помещение не е заявил стойността на задигнатото, предстои да бъде образувано досъдебно производство, нашите специалисти все още работят на място“, лаконично коментира директорът на МВР – Стара Загора Стоян Стоянов.

Справка в регистъра на строителните компании показва, че за предходните две години /2018 и 2017/  от „Левкион“ са декларирали съответно 380 000 лв и 780 000 лв нетни приходи от дейността си.

Преди време току що завършилият тогава висшето си инженерно образование Любомир Корцанов е заявил пред старозагорски журналисти, че девизът му е „Тревата се огъва и под лекия полъх на вятъра, но издържа и на най-силната буря.“