Първо в Lupa.bg: Разстройство ли са "личните причини" на Венко Сабрутев?!

Кирил Петков сам замислил да се яви вместо колегата си на дебата в Би Ти Ви, увещавал и Корнелия Нинова

Новини
22:57 - 28 Септември 2022
10528
Първо в Lupa.bg: Разстройство ли са "личните причини" на Венко Сабрутев?!

Кирил Петков очевидно излъга, че поради "лични причини" от студиото на Би Ти Ви отсъства депутата от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев и е взел решение той да се появи на дебата в студиото на телевизията тази вечер. Само час по-рано Сабрутев гостува в друга медиа - "Нова нюз", където също участва в дебат, воден от Неделина Анева, така че очевидно се касае за предварително замислена акция.

Единствената възможност Сабрутев да откаже да се появи на дебата в Би Ти Ви малко по-късно остава някакво здравословно неразположение, например разстройство, шегуват се в политическите среди. Интересното е, че самия бивш депутат и настоящ кандидат за такъв от ПП все още не е дал обяснение защо не се появи на предварително уговорения разговор в Би Ти Ви.

Отсъствието на Венко Сабрутев от дебата, обяснено с "лични причини", се оказа голямата мистерия на вечерта, още повече, че час по-рано той бе на интервю в "Нова нюз"

В края на разговора Цънцарова попита Кирил Петков вярно ли е, че се е опитвал да уговаря друг лидер на партия да се появи заедно с него в студиото, за да подкрепи тезата му, че е важен лидерски дебат и да посочат, че Бойко Борисов и Слави Трифонов бяга от такъв. Петков обаче отрече. Така и не стана ясно за коя партия и кой лидер става въпрос.

Според източници на Lupa.bg, Петков е водил разговор с Корнелия Нинова и я е увещавал тя също да се появи внезапно в студиото на Би Ти Ви, но хитрата Корнелия е отказала.

Решението на Кирил Петков да наруши правилата на дебата на Би Ти Ви се радва на шумен отзвук в социалните медии. Бившата пиарка на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова написа в профила си във Фейсбук, че няма отношение по този въпрос. Според запознати, идеята е лично на Кирил Петков, но тя не среща одобрение дори сред много от феновете на "Промяната".

Кирил Петков в студиото на Би Ти Ви