Първо в Lupa.bg: Роми готвят провокация срещу майките от „Системата ни убива”

Крими
15:31 - 06 Август 2020
5725
Първо в Lupa.bg: Роми готвят провокация срещу майките от „Системата ни убива”

Между 40 и 50 роми готвят провокация срещу протестиращите майки от „Системата ни убива”. Очевидец на Lupa.bg алармира, че в момента провокаторите стоят по пейките в Докторската градина в очакване на сигнал за атаката.

„При нас, протестиращите пред входа на Софийския университет, дойде възрастна двойка, която ни сподели, че са чули с ушите си как циганите се уговаряли по кое време довечера да дойдат при нас от „Системата ни убива” и да предизвикат меле”, разкри източникът на Lupa.bg.

По-рано днес БНТ съобщи, че снощи е била провалена друга готвена провокация - този път на „Орлов мост”. Става въпрос за лица, забелязани и на Националната конференция на ГЕРБ – членове на футболни агитки. Това заявиха хора от палатковия лагер пред националната телевизия.

Моментално протестиращите са уведомили полицията, която е взела данните на въпросните хора. Но те продължили да се навъртат в района. В крайна сметка протестиращите получили подкрепа от симпатизанти, хората се увеличили като бройка и не се е стигнало до проблеми.

Според източник на Lupa.bg, вандалите били свързани с агитката на „Локомотив” Пловдив. В помощ на гневните на властта обаче се отзовали фенове на ЦСКА, които изплашили пловдивчани и до меле така и не се стигнало.