Първо в Lupa.bg: Румен Радев взима Велизар Енчев за съветник

Опитната разведка води предаване за 600 лева на месец по БСТВ

Политика
16:31 - 03 Октомври 2019
12659
Първо в Lupa.bg: Румен Радев взима Велизар Енчев за съветник

Разведката от кариерата и професионален политически хамелеон Велизар Енчев е спряган за член на Стратегическия съвет към президента на републиката, научи първо Lupa.bg от свои хора на "Дондуков" 2. Патриотът вероятно ще замести дългогодишния ни посланик в Турция Петър Воденски, който чака ново дипломатическо назначение в чужбина.

Бившият "обединен патриот" и вечен безпартиен бесепар Енчев в момента едва свързва двата края, като води от дъдж на вятър лекции по международно право в Софийския университет. Кадровият разузнавач води и предаване по телевизията на БСП с гръмкото название "Дискусионен клуб", но месечният му хонорар не надхвърля 5-600 лева.

В последно време обаче Енчев го играе най-големият апологет на държавния глава Румен Радев, когото нарича "единственият български политик, защитаващ националните ни интереси". Това, плюс покриващата се до голяма степен кариера с тази на напускащия Петър Воденски, го прави фаворит за пост на "Дондуков" 2, където да съветва президента за балканската политика.