Първо в Lupa.bg: Състоянието на Явор от "Гравити ко" се влошава

Актуални новини
23:02 - 04 Април 2019
4578
Първо в Lupa.bg: Състоянието на Явор от "Гравити ко" се влошава

Състоянието на вокалиста на рок групата „Гравити Ко” Явор Захариев, който бе открит в безпомощно състояние и целия в кръв на тавана на дома си в столичния квартал „Лозенец” в сряда, не само не се подобрява, но се влошава. Шансовете му да оцелее са вече под 10%, признаха пред Lupa.bg лекари от „Пирогов”, където музиканта бе настанен по спешност. Те полагат всички усилия да го върнат към живота, но признават, че не са особено обнадеждени от добър изход от ситуацията.

Явор продължава да е в кома, настанен е в реанимацията, а жизнените му показатели намаляват. Причината за критичното му състояние е установена още в момента на приемането му в спешния център – свръхдоза наркотици. „Взел е огромно количество дрога, поне 6-7 пъти над нормите, които организма би могъл да обработи. Очевидно приема на наркотици е продължавал часове наред. Цяло чудо е, че въобще е останал жив. Органите му са фатално увредени, някои от тях трудно функционират", разкри потресен доктор от "Пирогов" пред репортер на Lupa.bg. Той добави, че в над 25-годишната си практика за първи път вижда пациент в такова тежко състояние след употреба на наркотици.

Последната снимка на Явор Захариев. Тя е направена преди няколко месеца 

Както първи известихме, от няколко дни 39-годишния мъж не излизал от дома си, където е приел колосални дажби метаамфетамини и кристали. Една от сестрите му го намерила в безпомощно състояние в сряда по обяд и извикала полиция и линейка. Тя смятала, че някой е нападнал брат й, тъй като бил буквално обезобразен, целия плувнал в кръв. На място бързо пристигнали медици и полицаи. Според тях, рокаджията се е надрусал и след свръхдозата е загубил равновесие и е паднал на земята. Там е получил множество наранявания, сред които счупване на носа и хематом.

„Нямаме никаква информация за състоянието му. Чакаме, молим се на чудо... Не е добре ситуацията”, лаконичен бе барабанистът на групата Стефан Попов, помолен за подробности.

На 22 април Явор Захариев има рожден ден и трябва да стане на 39 години. Неотдавна той е бил напуснат от жена си, с която живяха повече от 10 години. В края на годината "Гравити Ко" трябва да празнува 20 години от основаването си.